Ο Άνθρωπος Βόμβα

by Μανώλης Αγγελάκης

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    €6 EUR

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Ο Άνθρωπος Βόμβα via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    €16 EUR

   

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

about

Μετά την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών για το album «Τι Κάνουν Οι Σκιές Τη Νύχτα;», ο Μανώλης Αγγελάκης επιστρέφει με το τέταρτο album της προσωπικής δισκογραφίας του (και το δεύτερο στην Inner Ear) που είναι «Ο Άνθρωπος Βόμβα».

Οι εκρήξεις του «Ανθρώπου Βόμβα» είναι χαμηλών τόνων και δρουν υπογείως. 10 συνθέσεις του Μανώλη Αγγελάκη που χαρακτηρίζονται από την απλότητα, την ειλικρίνεια και την ευγενική αλητεία του δημιουργού τους. Στις ενορχηστρώσεις κυριαρχούν οι κιθάρες άλλοτε επιθετικές και άλλοτε γεμάτες παράπονο και μελαγχολία, τα τύμπανα δένουν γερά και οι βρώμικοι ηλεκτρονικοί ήχοι και θόρυβοι συμπληρώνουν το λυρικό χάος του Αγγελάκη. Η θεματολογία των κομματιών έχει όπως πάντα κοινωνικό περιεχόμενο και μαζί με τη χαρακτηριστική φωνή και την αφοπλιστική ερμηνεία του, σκιαγραφούν το πορτρέτο ενός αυθεντικού τροβαδούρου που καταγράφει τα σημάδια δύσκολων καιρών με μια ζοφερή νοσταλγία για αλλοτινές εποχές. Τόσο οι στίχοι του Χρήστου Κανελλόπουλου, του Δημήτρη Μπόρση και του ίδιου του Αγγελάκη όσο και τα μοναδικά ποιήματα που διάλεξε να μελοποιήσει από τον Καβάφη, το Σουρή, το Λειβαδίτη και τον Τηλέμαχο Τσαρδάκα μιλούν για την ανθρώπινη μοναξιά, τον έρωτα, τη φτώχεια, τον θάνατο..., μόνο που αυτή τη φορά είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. «Τα Χριστούγεννα φέτος δε θα έρθουν/Το νέο χρόνο κανείς δεν θα τον δει/Κανένας δε θα αγοράσει δώρα/Κανένας δε θα κεραστεί»

Το album «Ο Άνθρωπος Βόμβα» κυκλοφορεί από το label του Εξώστη, σε βινύλιο περιορισμένων αντίτυπων που θα περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd.

credits

released December 17, 2012

tags

tags: Greece

license

all rights reserved

about

Inner Ear Greece

Born in 2007 Inner Ear Records is based in the Greek city of Patras. It began as a one-man project and is currently Greece’s leading indie music label, home to some of the most interesting new local bands. Inner Ear is mainly focused on english-speaking alternative rock, pop and modern folk music but it keeps horizons and ears open to any other genre. ... more

contact / help

Contact Inner Ear

Streaming and
Download help

Redeem code