Τι Κάνουν Οι Σκιές Τη Νύχτα;

by Μανώλης Αγγελάκης

supported by
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    €6 EUR

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Τι Κάνουν Οι Σκιές Τη Νύχτα; via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    €10 EUR

   

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
03:41
8.
9.

about

Υπάρχει σύγχρονο ελληνικό blues που να στέκεται αντάξια δίπλα σε δημοτικά και ρεμπέτικα; Το τρίτο album του Μανώλη Αγγελάκη, «Τι Κάνουν Οι Σκιές Τη Νύχτα;», είναι η θετική απάντηση που έρχεται να εκπροσωπήσει μια σπάνια, για τις μέρες μας, μουσική άποψη κλείνοντας το μάτι στον Tom Waits και το Μιχάλη Σουγιούλ. Μετά τις «Δύσκολες Μέρες» και τη «Σταματίνα», ο Μανώλης Αγγελάκης επιστρέφει με το πιο σκοτεινό και μοναχικό album του, για να εξερευνήσει με ευαισθησία και απλότητα την παραμεθόριο πλευρά της ζωής.

Το «Τι Κάνουν Οι Σκιές Τη Νύχτα;» μοιάζει με τον άγνωστο φίλο στην άκρη του μπαρ που είναι πάντα διαθέσιμος να πιει το τελευταίο ποτό της νύχτας μαζί σου, λίγο πριν χαράξει η επόμενη μέρα. Τα μουσικά τοπία του Αγγελάκη είναι θολά, απροσδιόριστα και έρημα και οι ιστορίες του πικρές δαγκωματιές καθημερινών βασάνων, με αυθεντική blues θεματολογία: έρωτας, φτώχια, μοναξιά, μετανάστευση, φυλακή, θάνατος. «Ο Αντώνης ζούσε μια ζωή στρωμένη/είχε σπίτι αμάξι και δουλειά/τώρα έχει ένα χαρτόκουτο στο Ρέντη/κι αν δεν με πιστεύεις…ρώτα στο δρόμο τα σκυλιά…» Οι στίχοι του Χρήστου Κανελλόπουλου, του Δημήτρη Μπόρση αλλά και του ίδιου του Αγγελάκη κατεβαίνουν τις πιο σκοτεινές σκάλες και οδηγούν σε έρημα υπόγεια, εκεί που οι σκιές στοιχειώνουν και το άγνωστο συναντιέται με το οικείο. «Στου Άδη την ξερολιθιά/στης λησμονιάς τη βρύση/μου ‘κανε ο Χάρος μια λαδιά/και σ’ έχω λησμονήσει» Ταυτόχρονα όμως, σε ένα άλλο επίπεδο μικρές εκρήξεις φωτός ερωτοτροπούν με το μαύρο φόντο: ένα γεράνι στον κήπο, ένας βράχος που δεν κυλάει αλλά ονειρεύεται, ένας ταξιδιώτης που δεν φοβάται τίποτα. «Μη δακρύζεις σώπασε, άκουσε κι εμένα/σκούπισε τα μάτια σου τα σοκολατιά/τίποτα δε χάσαμε, ήτανε κλεμμένα» Ο ίδιος έχει συνθέσει, παίξει και ηχογραφήσει ολόκληρο το album, ακολουθώντας μια περισσότερο low fi αισθητική σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές του. Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο και ιδιαίτερα προσωπικό.

Το album «Τι Κάνουν Οι Σκιές Τη Νύχτα;» κυκλοφορεί από το label του Εξώστη, σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου που περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd. Tο πορτρέτο του Μανώλη Αγγελάκη στο εξώφυλλο έχει ζωγραφίσει ο dB.

credits

released January 10, 2011

tags

tags: Greece

license

all rights reserved

about

Inner Ear Greece

Born in 2007 Inner Ear Records is based in the Greek city of Patras. It began as a one-man project and is currently Greece’s leading indie music label, home to some of the most interesting new local bands. Inner Ear is mainly focused on english-speaking alternative rock, pop and modern folk music but it keeps horizons and ears open to any other genre. ... more

contact / help

Contact Inner Ear

Streaming and
Download help

Redeem code